İçindekiler
HGS olarak adlandırılan uygulama otoyolların yanı sıra köprülerde araçların bekleme yapmadan gişelerden geçişine olanak tanır. Hızlı geçiş sistemi ifade edileceği zaman HGS tanımlaması kullanılır. HGS Cezası Nasıl Ödenir ? Merak edildiğinde ise gişelerden geçiş sırasında ödeme yapılmaması durumunda cezalar ile karşılaşılması mümkündür. Otoyol veya köprülerden geçerken temassız ve sıra beklemeden ödeme yaparak geçişe imkân tanıyan HGS için bir abonelik gerçekleştirmek söz konusu olur. HGS abonesi olan sürücüler için araçlarının ön camına bir etiket yerleştirilmesi gerekmektedir.
Geçiş noktalarına yerleştirilmiş olan kameralar sayesinde araç ön camında yer alan HGS barkodları okunur. Bu sayede geçiş sırasında ödenmesi gereken tutar sürücü hesabından otomatik olarak tahsil edilir. Sürücünün HGS hesabında bulunması gereken bakiyenin yetersiz olması durumunda ise geçiş esnasında otomatik tahsilat yapılamayacağı için geçiş ihlalinin yapıldığı düşünülür. Bu durumda da ceza alınabilmektedir. HGS aracılığı ile trafik akışında sıkışıklık yaşanması engellenirken sürücüler açısından da bekleme ortadan kaldırılır.
İlginizi çekebilir: Tekerrür Nedir ?
HGS Cezası Sorgulama
HGS Cezası Nasıl Ödenir ? Merak edildiğinde otoyol ya da köprülerde geçiş sırasında ödenmesi gereken bir ücret olabilmektedir. Bu ücretlerin tahsil edilebilmesi içinse HGS adı verilen geçiş sistemleri kullanılır. Sürücünün HGS hesabının yeterli olmadığı durumlarda otomatik olarak geçiş ücreti çekilemezse ceza kesilebilir. Bu durumda da HGS Cezası Sorgulama gerekli olur. Sürücülerin bilmesi gerekenlerden biri de HGS hesaplarında yeterli bakiye olmaması durumunda ve geçiş esnasında geçiş ücreti tahsil edilemezse 15 günlük süre içerisinde borçlarını ödeyebilecekleridir. Sürücüye ait bir HGS kartı bulunmazsa ya da yeterli bakiyesi yoksa 15 günlük süre içerisinde geçiş ihlali yapılmış sayılmamaktadır. Bundan dolayı da 15 günlük süre içerisinde bu borcun ödenmesi gerekir. Sorgulama yapılacağı zaman e-devlet uygulaması üzerinden bu bilgilere ulaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ya da PTT üzerinden de sorgulama yapılabilir. Ayrıca HGS sorgulaması 0850 460 60 60 numaralı çağrı merkezinden de yapılabilmektedir.
HGS Cezası Nereye Ödenir ?
HGS Cezası Nasıl Ödenir ? Sürücülerin yanıtını merak edebileceği sorular arasında yer alır. Kişinin HGS gişelerinden geçiş ihlali yapmasının ardından 15 gün içerisinde borcunu ödemesi gerekir. Borcun ödenmemesi durumunda ise ceza kesilmesi söz konusu olur. Cezalı geçiş ücreti ise normal ücretin 4 katı olmaktadır. HGS Cezası Nereye Ödenir ? Sürücülerin bilmek isteyecekleri arasında yer alırken öncelikle borç sorgulaması yapılmalıdır. Borç sorgulaması içinse online olarak e-devlet uygulaması üzerinden HGS borçlarını öğrenmek mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra çağrı merkezi üzerinden de arama ve sorgu yapılabilir. Sürücülerin cezalarını ödemek istediklerinde ise Karayolları Genel Müdürlüğü internet sayfasını ziyaret ederek ödeme yapmaları mümkündür. Anlaşmalı banka ATM’leri de bu cezaların ödenebildiği yerlerdir.
HGS Cezası Online Ödeme
HGS Cezası Nasıl Ödenir ? Trafikte bu tür bir problem yaşayan sürücülerin merak edecekleri arasında yer alır. HGS Cezası Online Ödeme yapılacağı zaman Karayolları Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden bu işlemler yapılabilir. Geçiş ihlali sorgulama sayfası ziyaret edildiğinde plaka üzerinden sorgulama yapılarak ödeme bu sayfadan gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca anlaşmalı bankaların uygulamaya koydukları mobil işlem seçenekleri üzerinden de ödeme yapılması mümkündür. HGS olarak adlandırılan hızlı geçiş sistemi sayesinde trafikte sürücülerin beklemesine gerek kalmazken bu yöntemle trafik akışı da kesilmemektedir. Sürücülerin hesaplarında bakiye olması ceza alma gibi sorunların önlenebilmesi açısından önem taşırken online uygulamalardan bakiye sorgulaması yapılması oldukça önemlidir. Bundan dolayı da gerek bakiye sorgulaması gerekse geçiş ihlalleri karşısında ödenmesi gereken cezalar için birçok uygulamadan yararlanılabilmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
E-devlet uygulaması üzerinden HGS borçlarını öğrenmek mümkündür.
Sürücüye ait bir HGS kartı bulunmazsa ya da yeterli bakiyesi yoksa 15 günlük süre içerisinde geçiş ihlali yapılmış sayılmamaktadır. 15. günden sonra cezalı olarak ödemektedirler.
Cezalı geçiş ücreti normal ücretin 4 katı olmaktadır.