İçindekiler
Tahliye davası mülk sahibi ile kiracıları ilgilendiren bir dava türüdür. Kiraya veren kiraladığı gayrimenkuldeki kiracısını kirasını ödememesi ya da sözleşmenin dolması gibi nedenlerle çıkartmak istediğinde tahliye davası açar. Tahliye Davası Nedir ? Merak edilenler arasında yer alır.
Kiracı mülk sahibinin gayrimenkulünü terk etmediğinde mal sahibi dava açabilir. Bu durumda da Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe verilerek başvurulması gerekir. Davayı mülk sahibi bizzat açabilir ya da vekil tayin ederek kendi adına dava açılabilir.
İstirdat davası nedir ? Merak edilenlerden biridir ve bu dava icra takibinin ardından bireyin borçlu olmamasına rağmen haksız yere ödeme yapması halinde açılan davalardır. Kişi borçlu olmadığı halde bir ödeme yaptı ise bu ödemeyi geri alabilmek için dava açar.
Tahliye Davası Ne Kadar Sürer ?
Tahliye davaları da kiraya verenin ev, dükkân ya da arsa gibi taşınmazları üzerindeki kiracılarını çıkarmak istediğinde açılan bir davadır. Tahliye davası Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılır. Bu dava çeşitli nedenlerle açılabilir. Kiraya verenin ihtiyacı durumunda, imar veya inşa nedeni ile yeni malikin talebi doğrultusunda, kiracının kirayı ödememesi durumunda açılabilir. Tahliye Davası Ne Kadar Sürer ? Davanın kapsamına bağlı olarak sürede değişiklik olur.
Tahliye Davası Nedir ? Tahliye olarak adlandırılan durum mal sahibinin kiracısını çıkarmak istemesi halinde açılan davaları ifade eder. Kiraya veren bu davayı çeşitli nedenlerle açabilir. Kiracı kirasını ödemediğinde iki ay üst üste ödenmemesi haklı ihtar nedeni olarak kabul edilir. Bu durumda mal sahibi haklı ihtar nedeni ile tahliye davası açabilir.
Mal sahibi kiracısı kirayı ödemezse bunu hukuki yollardan belgelemesi gerekir. Bunun için de noter kanalı ile ihtar çekilir. İki ay üst üste ödenmemiş kiralarda çekilen ihtarlar kiracının tahliye edilebilmesi için maddi delil olarak değerlendirilir. Dava açıldığında hazırlanacak dosyaya bu tür delillerin konması da dava sürecini hızlandıran uygulamalardan biridir.
Tahliye Davası Hangi Mahkemede Açılır ?
Tahliye Davası Hangi Mahkemede Açılır ? Bu davalar Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılmaktadır. Kiraya veren haklı bir nedene dayanarak tahliye davası açabilir. Ayrıca 10 yılı geçen kiracılar için tebligat yapılması ile birlikte mal sahibi tahliye talep etme hakkı bulunur. Tahliye davasını mülk sahibi bizzat kendi açabilir ya da vekalet sahibi bir temsilci ile de hareket edebilir.
Tahliye Davası Nedir ? Tahliye davası çeşitli nedenlerle açılabilir Kiracının kurallara uymaması, kirayı vaktinde yatırmaması, mülkü kötüye kullanması gibi birçok nedenle tahliye davası açılabilmektedir. Ayrıca kiraya verenin ihtiyaçları ya da yeni malikin talebi ile de tahliye davası açılabilmektedir. Kiracı, mülkü terk etmediğinde ya da mülkten ayrılmadığında kiraya verenin haklı sebepleri varsa tahliye davası açılabilir.
Tahliye Davası Açmak Ne Kadara Mal Olur ?
Tahliye davası Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe verilerek açılır. Bu başvuru sırasında da birtakım harç ve masrafların yatırılması gerekir. Tahliye Davası Açmak Ne Kadara Mal Olur ? Tahliye davaları ve diğer davalar sırasında ödenmesi gereken harç ve masraflar her yıl düzenlenmektedir. Bu nedenle de belirli bir rakamdan söz etmek zordur. Tahliye davaları iş yeri, konut, dükkan ya da arsa gibi taşınmazlarda kiracı olarak bulunan kişilere karşı mal sahibi tarafından açılabilen davalardır.
Tahliye Davası Nedir ? Tahliye davaları kiraya verenin kiracısını tahliye etmek istenmesi durumunda açılır. Davayı mülk sahibi açabileceği gibi vekalet verdiği kişiler de davayı açma hakkına sahip olur. Her tür hukuki konuda avukatlardan danışmanlık almak hak kayıplarının engellenebilmesi açısından önem taşıdığından tahliye davalarında ya da farklı davalarda hukuki destek almak oldukça önemlidir.
Tahliye davaları ve diğer davalar sırasında ödenmesi gereken harç ve masraflar her yıl düzenlenmektedir. Bu nedenle de belirli bir rakamdan söz etmek zordur.
Bu davalar Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılmaktadır.
Davanın kapsamına bağlı olarak sürede değişiklik olur.