İçindekiler
Bir bütünün maddi olarak bölünemediği durumlarda paylı mülkiyetten söz etmek gerekir. Paylı mülkiyette birden fazla sayıda kişi pay sahibi olabilir. Paylar oran olarak bölünemiyorsa paylı mülkiyete konu olan taşınmazda eşit olarak pay etmeden söz edilebilir. Elbirliği mülkiyeti ise ortak mülkiyetin bir başka türüdür mal sahipliği yolu ile ya da miras usulüne göre elde edilecek mal paylara bölünür. Malikler arasında ortaya çıkan bu durum paydaşlık değil ortaklık olarak adlandırılır. Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ? Ortaklığı ilgilendiren uyuşmazlıklarda ortaya çıkan bir sorudur.
Ortaklıkla ilgili davaların yanı sıra merak edilen bir diğer konu ise kamu davası nedir ? Sorusudur. Kamu davası olarak yürütülen davalar savcılık makamının resen ya da şikâyete bağlı olarak açacağı davalardır. Savcılar toplumun temsilcisi olarak kamunun haklarını korumak üzere devlet tarafından görevlendirilir. Toplum devlet için önem taşır.
Toplumda ortaya çıkan kargaşa devletin varlığı için tehlike arz eder bu nedenle de nizamın korunması için devlet hukuk kuralları aracılığı ile toplumu korumakla yükümlü olur. Toplumun çeşitli suçlardan dolayı zarar görmesi durumunda ise onun haklarını savunmak ve korumak için savcıları görevlendirir.
Ortaklığın Giderilmesi Davasında Satış Nasıl Yapılır ?
Ortaklığa konu olan çeşitli uyuşmazlıklar sırasında dava açılması gerekli olduğunda taraflar mahkemeye başvuru yapar. Ortaklığın Giderilmesi Davasında Satış Nasıl Yapılır ? Bu aşamada sorulabilecekler arasında yer alır. Taşınmaz üzerinde pay sahibi olan paydaşlar Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak ortaklığın giderilmesini talep edebilir. Taşınmazın bölünemediği durumlarda malın değer kaybı yaşamaması için açık artırma usulü ile satış yapılabilir. Paydaşların rızasına bağlı olarak satış yapılacağı zaman paydaşlara teklif sunulabilir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ? Merak edilir ve bu tür davalarda yetkili mahkemeler taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi olmaktadır. Dava sürerken tarafların anlaşma sağlaması durumunda hakimin kararına bağlı olarak paylaşım yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Anlaşma sağlanamazsa aynen taksim metodu uya da satış uygulaması yapılabilmektedir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Ne Kadar Sürer ?
Ortaklığın giderilmesine yönelik açılacak davalar sırasında mahkemenin bilirkişi incelemesine ihtiyacı olabilir. Bu tür gereksinimler ve paydaşların uyuşmazlıkları olması durumunda süre olarak belirli bir zaman belirtmek zordur. Ortaklığın Giderilmesi Davası Ne Kadar Sürer ? Sorusunun yanıtı davanın içeriğine göre değişir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ? Paydaşların taşınmaz üzerinde anlaşma sağlayamadıkları durumlarda malın bölüşümü için açılan davalar ortaklığın giderilmesi davaları olarak adlandırılır. Bu davalar izaleyi şüyu olarak da bilinir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Hangi Hallerde Açılır ?
Ortaklığın giderilmesi davası paylı mülkiyet ya da elbirliği ile mülkiyet hallerinde açılan davadır. Ortaklığın Giderilmesi Davası Hangi Hallerde Açılır ? Merak edilir ve bu dava izaleyi şüyu olarak da bilinir. Birden fazla sayıda kişinin ortak olduğu malların bölüşülebilmesi için bu dava açılır.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ? Dendiğinde anlaşılması gereken taşınır taşınmaz mallar üzerindeki birden fazla paydaşın uyuşmazlık yaşaması durumunda malların bölüşülmesidir. Kanunda öngörülen biçimde mallar taraflar arasında pay edilir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Kimler Açar ?
Ortaklığın giderilmesi davası paydaşlar tarafından açılır. Ortaklığın Giderilmesi Davası Kimler Açar ? Araştırıldığında elde edilen bilgilerden biri de paydaşlardan her birinin bu davayı açabildiğidir. Haklı bir nedene dayanılması gerekmeyen bu tür davalarda paylaşma talebine istinaden hareket edilir.
Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ? Dendiğinde bilinmesi gereken taşınır ya da taşınmaz mallar üzerinde hak sahibi olan paydaşların malı bölüşme talebi ile açılan davalardır. Ortaklığın giderilmesi davası aynen taksim talebi ile de açılabilir. Bu durumda da aynen taksimin mümkün olması durumunda paylaşım yapılabilmektedir.
Paydaşlardan er biri bu davayı açabilir.
Merak edilir ve bu dava izaleyi şüyu olarak da bilinir. Birden fazla sayıda kişinin ortak olduğu malların bölüşülebilmesi için bu dava açılır.
Davanın içeriğine göre değişmektedir.